Ko će biti kandidati na prijevremenim izborima za gradonačelnika Prijedora? Glavna je to tema, ne samo u prijedorskoj javnosti, već i na političkoj sceni Republike Srpske.

Ono što se sigurno zna jeste da će koalicija okupljenja oko SNSD-a imati jednog kandidata. Još uvijek se ne zna ko će to biti, ali mora da bude mlad i energičan čovjek koji može pratiti tempo rada koji je postavio njegov prethodnik, najavio je predsjednik Gradske organizacije SNSD-a Saša Bursać.

– Pavlović je visoko podigao ljestvicu po pitanju energije, snage, pokretanja projekata, pomjeranju stvari sa mrtve tačke, razgovora sa ljudima, sa udruženjima, privrednicima. Treba nam neko ko može da isprati taj tempo i dinamiku. Neko ko će se istinski boriti za svoj grad i ko će misliti svojom glavom, a ne neko ko će biti nečiji poslušnik – naveo je Bursać.

U javnosti se već licitira imenima mladih kadrova SNSD-a. A, najčešće se spominje ime Slobodana Javora, v.d. direktora Doma zdravlja. On nije želio da komentariše ove spekulacije.

Što se opozicije tiče, iz medijskih nastupa vrha SDS-a, DNS-a i PDP-a može se naslutiti da će to biti jedan kandidat. U prijedorskom DNS-u utvrdili su kriterijume koje njihov kandidat treba da ispuni.

– Nakon toga ćemo se odlučiti o imenu i ponuditi ga koalicionim partnerima. Očekujemo njihovu punu podršku za našeg kandidata za gradonačelnika – rekao je predsjednik GO DNS-a Prijedor Goran Predojević.

Iako se smatralo da ćemo na izborima imati samo kandidata pozicije i opozicije, u međuvremenu su se pojavila još dva imena. Kao nezavisni kandidati nastupiće Slađana Radaković i Mladen Unijat.

 

Izvor: Kozarski