U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) sutra se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa mjestimično slabom kišom i po kojim pljuskom praćenim grmljavinom i pojačanim vjetrom, uz dnevnu tempereturu vazduha od 13 do 21 stepen Celzijusov.

Jutro će biti pretežno do potpuno oblačno, uz mjestimičnu kišu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana će i dalje biti pretežno oblačno uz slabu kišu poslije podne i uveče, a u južnim predjelima lokalno je moguć pljusak praćen grmljavinom i pojačanim vetrom u zoni padavina.

Jutarnja temperatura vazduha biće od pet do devet, a na jugu do 13 stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab do umjeren vjetar istočnog smjera, a u Hercegovini južnog.

Danas je bilo pretežno oblačno na području Hercegovine, u Krajini i na jugozapadu, dok je u ostalim krajevima preovladavala mala do umjerena oblačnost, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena u 14.00 časova: Bjelašnica četiri, Čemerno devet, Gacko 12, Nevesinje 13, Mrakovica 14, Han Pijesak, Mrkonjić Grad, Sokolac i Livno 16, Bileća, Bugojno i Drvar 17, Ribnik, Šipovo, Trebinje i Jajce 18, Foča, Rudo, Prijedor, Bihać, Grude i Sarajevo 19, Višegrad, Banjaluka, Zvornik, Mostar i Sanski Most 20, Srbac 21, Neum i Tuzla 22, Bijeljina i Gradačac 23, Doboj i Zenica 24 stepena Celzijusova.

Autor: SRNA/Srpskainfo