Osumnjičeni za ubistvo tročlane porodice Đokić uhapšen je sinoć u Moravcu, a postoji i fotografija na kom se nalazi na fotografiji sa porodicom Đokić. Riječ je o proslavi rođendana unuke Gorana Džonića.

Na fotografiji Džonić i njegova supruga i mala unuka zajedno sa Đokićima izgledaju kao da su im odnosi bili skladni. Niko nije mogao da očekuje da će Goran da naudi ne samo bratu, već i njegovoj suprugi i kćerki i to na tako monstruozan način, prenosi “Telegraf.rs“.

Podsjetimo, priveden je osumnjičeni, brat od tetke ubijenog Đokića, Goran Džonić, bivši vatrogasac, koji je živio na samo stotinjak metara udaljenosti od žrtava.

Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni je nakon svirepog ubistva iz sefa u kolima Đokića uzeo oko 30.000 evra. On je, navodno, prilikom hapšenja za ubistvo optužio svoje sinove.

Osumnjičeni G. DŽ. se, kako prenose mediji, čudno ponašao na sahrani svojih rođaka.

Očevici navode da se, umjesto da izjavljuje saučešće, pozdravljao sa prisutnima. Sin mu je navodno sugerisao da se čudno ponaša, na šta je G. Dž. odvratio da ne zna šta mu je.

Podsjetimo, porodica Đokić je posljednji put viđena u noći između subote i nedjelje, 26. na 27. septembar, kada su iz sela Moravac, gdje su bili od Goranove majke na večeri, krenuli put Aleksinca gdje žive. Njihov folksvagen pasat crne boje snimila je nadzorna kamera na perionici, kod mosta u Žitkovcu i od tog trenutka i vozilo i tročlana porodica kao da su u zemlju propali.

Tijela porodice Đokić pronađena su u subotu, 2. oktobra, nakon šest dana potrage u ataru sela Moravac, gdje su kobne večeri i bili u posjeti Goranovoj majci. Na putu do kuće njih su ubice presrele, otele, a potom hicima iz pištolja hladnokrvno ubile. Nakon zločina tijela Đokića su spaljena, dok je njihov automobil odvezen na drugu lokaciju, 10 kilometara dalje, i tu zapaljen kako bi se prikrili tragovi.

Policija je sinoć privela jednu osobu za koju se osnovano sumnja da je učestvovala u monstruoznom ubistvu tročlane porodice Đokić u selu Moravac kraj Aleksinca.

Goran je osumnjičen da je u noći između 26. i 27. septembra presreo rođake prilikom povratka iz sela Moravac kući u Aleksinac i na još neutvrđen način naveo ih da odu do zabačenog područja zvanog “Dudine Bare”. Tamo je ubio svo troje, tijela zapalio, a zatim ih bacio u jamu. Njihovo vozilo odvezao je 12 kilometara dalje u priobalje Južne Morave na području Tešice i zapalio ga. Navodno je osumnjičen jer je na imanju jednog od sinova pronađen ukradeni novac i neki predmeti koji ga povezuju sa zločinom.

Izvor: Telegraf.rs