Emir Hadžihafizbegović, jedan od najpoznatijih savremenih bh. glumaca, i pored značajnog broja uloga u filmovima, serijama i pozorištu, na ovim prostorima daleko je poznatiji po otvorenoj srbofobiji.

Uvrede i prijetnje koje je Hadžihafizbegović izrekao na račun Srba – nemoguće je pobrojati, ali srcu mu je izgleda drag predsjednik SDS-a Mirko Šarović. Čovjek koji se nada da će “Amerikanci odsjeći glavu Srbiji” govorio je o trenutnoj političkoj situaciji u BiH, te se “zahvalio Bogu za Šarovića”.

“Šta ako poruče da je granica Bosne i Hercegovine u Rajlovcu ili na Velešićima. Poručuje to ovaj iz Laktaša. Hvala Bogu da ima razumnih ljudi poput Šarovića”, kazao je Hadžihafizbegović.

On je tako samo nastavio sa pričom koju forsiraju mediji i političari iz FBiH, a u svakoj od njihovih izjava ili naslova čini se da im je samo stalo do rata. Iako predstavnici Srpske jasno poručuju da rat nije opcija, te da Srpska samo želi da nadležnosti koje su joj dodijeljene Dejtonom, jedna od tri strane u BiH to nikako ne želi da čuje.

Hadžihafizbegović onima “koji žele rat”, “želi rat u kući”, ali ono što glumac propušta da vidi, jeste da takve priče dolaze samo iz “njegove kuće”. Nastavio je on u istom tonu pa dodao da “patriote neće dozvoliti podjelu države”.

“Svi koji rade na razbijanju su izazivači eventualnih sukoba. Ali mislim da se to neće desiti. Najzad je međunarodna zajednica složila kockice i prepoznala opasnost takvog scenarija”.

Izvor: ATV