Udruženje veterana odbrambeno-otadžbinskog rata iz Trebinja najavilo je da će u ponedjeljak, 25. oktobra podnijeti prijavu tužilaštvu da ispita navode o “pranju novca” visokih funkcionera PDP-a ili neke druge partije i saradnji sa britanskim kriminalnim organizacijama.

Iz Udruženja navode da su šokirani i zaprepašteni tvrdnjama da pojedine organizacije i političari u Republici Srpskoj na kocku stavljaju krvavo stečenu slobodu sarađujući sa međunarodnim kriminalnim organizacijama i učestvuju u “pranju novca”, prodaji države i izdaji.

Članovi ovog udruženja zahtijevaju od nadležnih pravosudnih organa da detaljno ispitaju iznesene optužbe i, ukoliko se ispostavi da su tačne, aktere izdaje najoštrije osude.

Iz Udruženja poručuju da su branili i odbranili svaku stopu ove zemlje, te da oni koji su ostali ovdje, saborcima koji su živote položili u temelje Srpske duguju toliko da se zaustavi svaki pokušaj izdaje i prodaje ove zemlje, od koga god on da dolazi.

“Položaj boraca danas je nezavidan, ali naš će glas biti sve jači i zvučniji, jer kao što smo jednom rekli NE spoljnom neprijatelju, tako ćemo i svakom unutrašnjem koji se usudi da na najgrublji način radi protiv svoje zemlje zarad nekih ličnih interesa”, ističu iz Udruženja.

Oni su upitali one koji su “oprali te desetine miliona”, ako su “oprali”, kada je dosta i da li ima li išta sveto i vrijedno?

“Poručujemo onima kojima možda tek pada na pamet neka nečasna radnja da proći neće. Zato i od pravosuđa tražimo da odmah reaguje i do detalja ispita šokantne navode”, navodi se u saopštenju.

Nekadašnji visoki funkcioner PDP-a Slavko Vučurević iznio je juče u Trebinju niz teških optužbi na ovu partiju, među kojima su i uzimanje ogromnih suma novca za određene pozicije, te da pojedini članovi rukovodstva imaju stanove u Velikoj Britaniji.

Vučurević je istakao da pojedinci žele da da uruše partiju da bi na narednim izborima dobili mandat samo oni koji mogu da plate, dodajući da ima saznanja o “pranju” više desetina miliona evra i pozivajući sudske organe da pokrenu istragu o brojnim kriminalnim radnjama u PDP-u, koje, kako je istakao, prevazilaze zdrav razum.

On tvrdi da je PDP podložan uticajima veoma opasnih obavještajnih službi zapadnih zemalja.

Autor: SRNA/ATV