“Feel Kozara Open Day”, naziv je manifestacije koja je održana na Kozari povodom završetka projekta “Feel Kozara”.

Zahvljujući ovom projektu  kreirana je nova turistička ponuda Nacionalnog parka “Kozara”, poručeno je danas nakon završnih aktivnosti pomenutog projekta. Sve ono što je urađeno u proteklih skoro godinu i po dana imalo je za cilj da doprinese povećanju atraktivnosti ove turističke destinacije.

“Ova pobljšana turistička ponuda neće biti samo od koristi ljudima koji su direktor uključeni u aktivnosti unutar Nacionalnog parka. Doprinijeće i povećanju broja prodaja kapaciteta smještaja, imaćemo ljude koji će dolaziti ovdje na nekoliko dana”, istakao je Nils, Vetzl, šef Programa “EU4Business”.

Ovo je samo jedan u nizu značajnih projekata Agencije “PREDA”, ocijenili su u Gradskoj upravi.

“Ovo je projekat koji promoviše potecijale grada Prijedora. Ono što je značajno jeste to što smo uložili u turističku infrastrukturu grada Prijedora, u razne aktivnosti i avanturističke sadržaje, a radii smo i na promociji naših turistčkih proizvoda”, rekla je Monja Kasalović, v.d. načelnika Odjeljenja za društvene djelatnosti.

Projekat je finansiran jsredstvima Evropske unije i SR Njemačke kroz projekat “EU4Business” koji u BiH zajedno sprovode GIZ, ILO i UNDP.

Izvor: Kozarski