“Pitamo se šta bi se desilo da je pištolj uperen u grudi mirnog građanina opalio. Mogao je. Čudo pored onakvih nasrtaja kolega policajaca i gužve koja se stvorila da nije. Pokušaj ubistva od strane službenog lica!”, prokomentarisao je za IN4S ovaj događaj jedan od očevidaca

U četvrtak veče je u mirnom primorskom mestu Radovićima crnogorska policija ispoljila svoje stare manire bezakonja.

Naime, četvorica policajaca pretukla je građanina Jovana Đerasimovića.

Jedan od policajaca u civilu je, čak, u jednom trenutku, uperio pištolj u bespomoćnog Đerasimovića koji nije pružao nikakav otpor, govoreći isključivo „Nemoj me udarati“.

Dvojica njegovih sugrađana pokušala su da smire situaciju, ali policija je ispoljila agresiju i prema njima.

Iako su scene sa ovog video zapisa, koji objavljujemo ekskluzivno, dovoljne da se u potpunosti sagleda sva brutalnost crnogorske policije, jedan od svjedoka ovog nemilog događaja izjavio je za IN4S da je riječ o grubom prekoračenju službenih dužnosti.

„Crnogorska policija je navikla da funkcioniše terorom i nasiljem. Zadnjih trideset godina ona čuva mafijaški režim, a ne građane. Policija ne sme da sebi dozvoli gruba prekoračenja službenih dužnosti. Zato što su njeni službenici edukovani o pravilima službe. Utoliko se prekršaji teže kvalifikuju. Pitamo se šta bi se desilo da je pištolj uperen u grudi mirnog građanina opalio. Mogao je. Čudo pored onakvih nasrtaja policajaca i gužve koja se stvorila da nije. Pokušaj ubistva od strane službenog lica! Mora se poštovati zakon. Suspenzija službenih lica, krivična odgovornost i satisfakcija žrtvi terora je jedino pravedno zadovoljenje Pravde i javnosti Crne Gore!“, saopštio je za naš portal očevidac ovog događaja.

Pogledajte!

Izvor: IN4S