Prije devet godina umrla je Jelena Trikić, majka hrabrost, koja je žrtvovala svoj život da bi spasila dijete. Imala je galopirajući tumor na mozgu, ali je odbila bilo kakve terapije, znajući da u tom slučaju beba ne bi preživjela. Bila je to hrabra odluka majke, koja je nakon rođenja sina Nikole živjela još 40 dana.

Nikola ide u četvrti rarzed osnovne škole. Kaže da mu majka mnogo nedostaje i da često za nju nešto crta i piše.

„U školi na odmoru nacrtao sam kako mi mama pomaže da uradim zadaću“, kaže desetogodišnji Nikola.

Sa ocem Goranom posjećuje  majčin grob u njenom rodnom Drvaru. Kada je tamo kod babe i dede, često sam ode na groblje i zapali svijeću.

Banjalučka humanitatrna organizacija „Za život“ pokrenula je inicijativu za postavljanje skulpture „Majka hrabrost Jelena Trikić“, koja će biti ispred banjalučkog porodilišta gdje je Jelena nebeskom snagom gasila svoj i rađala novi život. I ovo je prilika da pozovemo dobre ljude da podrže ovu akciju i da se pridruže postavljanju spomen-obilježja hrabroj majci Jeleni, a preko toga i svim drugim hrabrim majkama. Sredstva možete uplatiti na žiro-račun Fondacije „Za život“ broj 5672412700036961, Sberbanka Banjaluka, sa naznakon „za skulpturu majka hrabrost“.

Izvor: kozarski