Grad Prijedor pozvao je danas građane, zainteresovana pravna i fizička lica da se odazovu pozivu za prikupljanje prijedloga za planska rješenja novog prostornog plana, a koje traje do 8. novembra.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje grada Prijedora Danijel Zrnić rekao je da svi zainteresovani mogu svoje prijedloge u pisanoj formi putem službe protokola dostaviti ovom odjeljenju.

“Predviđeno je da se u ovoj kalendarskoj godini utvrdi nacrt, ali, imajući u vidu da je ugovor o izradi plana potpisan početkom ovog mjeseca, nije izvjesno da se do kraja tekuće godine može izraditi prednacrt plana i utvrditi nacrt. U tom smislu veći dio aktivnosti na izradi ovog Plana će se voditi u narednoj godini”, rekao je Zrnić na današnjoj konferenciji za medije.

Za izradu Prostornog plana grada Prijedora 2020-2040 odabrana je zajednička ponuda privrednih subjekata “Urbis Centar” d.o.o. Banjaluka i “Ipsa Institut” d.o.o. Sarajevo. Ugovor je potpisan na iznos od 134.550 KM sa uračunatim PDV-om.

“U navedeni iznos nisu uračunati troškovi pribavljana informaciono-dokumentacione osnove u vidu propisanih geodetskih i katastarskih planova, topografskih planova i drugih propisanih podataka i saglasnosti potrebnih za izradu planova ovog nivoa. U troškove izrade spadaju i troškovi objavljivanja određenih javnih poziva i obavještenja u sredstvima javnog informisanja”, naveo je Zrnić.

On je podsjetio da je planski period prethodnog Prostornog plana opštine Prijedor 2008-2018 istekao 2019. godine i da mu je važnost produžena odlukom Skupštine grada do donošenja novog u skladu sa Prostornim planom Republike Srpske do 2025. godine, te je te godine donesena i odluka o izradi novog plana, ali je izvođač usluge izrade plana izabran tek na trećem tenderu.

Izvor: prijedorgrad