Generalni direktor UKC Republike Srpske prof. dr Vlado Đajić uputio je zahtjev gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću za hitnu isplatu svim zdravstvenim radnicima Banjaluke po 500 KM koju su predložili i usvojili odbornici Skupštine Grada Banjaluka.

„Došlo je vrijeme da ponovim svoj i naš zahtjev prema gradonačelniku Stanivukoviću. Tražimo da svim zdravstvenim radnicima na teritoriji Grada isplatite jednokratnu naknadu od 500,00 KM  za sav dodatni angažman, opasnosti i boli, za sve što su podnijeli kao medicinski profesionalci na prvoj liniji odbrane od korona virusa, od izbijanja pandemije do danas. Smatram to potrebnim, ljudskim, moralnim i simboličnim gestom“, rekao je Đajić.

On napominje da neće zaboraviti kako je Stanivuković  uzvratio na ovaj zahtjev.

„Montirali ste nam ‘aferu Kiseonik’ šireći laž i dižući medijsku hajku da je u UKC Republike Srpske kiseonik neispravan. Uz to ste smislili još jednu laž, da naša kuhinja radi u nehigijenskim uslovima i to sa ciljem da skrenete pažnju od svoje obaveze i tako da od svakog zdravstvenog radnika ukradete po 500,00 KM. Sad kada je vrijeme prvog talasa Vaših napada na UKC Republike Srpske prošlo, kada smo dokazali ispravnost kiseonika i adekvatne higijenske uslove u našoj bolničkoj kuhinji, te sačuvali naš čist profesionalni obraz, došao je trenutak da ponovimo ovaj naš zahtjev“, naveo je Đajić.

Stanivukoviću je poručio da nije pokolebao niti zastrašio zdravstvene radnike.

„Isplatite novac koji imate na računu Grada, a koji pripada svim zdravstvenim radnicima Banjaluke“,  zaključuje Đajić.

Izvor: ATV