Tokom skupštinskog zasjedanja povela se burna rasprava o navodnom kriminalu i korupciji.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik opoziciju je podsjetio na optužbe Slavka Vučurevića na račun vrha PDP-a. Predsjednik PDP-a Branislav Borenović najavljuje tužbe.

Dok se u Narodnoj skupštini govorilo o zaštiti vitalnih interesa Republike Srpske, opozicija je i ovaj put insistirala na temama o navodnom kriminalu.

Dodik ih je podsjetio na optužbe, upravo o kriminalu, koje je iznio doskora član PDP-a Slavko Vučurević na račun svojih partijskih kolega.

Zbog navodnog pranja novca, podsjeća Dodik, Vučurević je pozvao sudske organe da pokrenu istragu o kriminalnim radnjama u PDP-u. Pita, zašto i ostali opozicionari ne odgovore na koji način su stekli određenu imovinu.

– Vučurević je istakao da je PDP u dosluhu sa međunarodnom finansijskom mafijom, te da su ljudi, kako kaže, u vrhu partije njihovi srodnici i učestvovali u pranju više desetina miliona evra. Evo šta ste, ko ima stan u Londonu, kome je kupljena kuća u Milvokiju, gdje je Stanić, što ne objasni kome je kupljena kuća u Milvokiju – rekao je Dodik.

Borenović tvrdi da je riječ o neistinama, optužujući Dodika i Vučurevića da su ih zajedno kreirali. Sve će, ističe, biti dokazano na sudu. Najavljuje tužbe za klevetu.

– Mi smo spremni za bilo kakvu istragu i pored onoga što ćemo uraditi sami da zaštitimo lični kredibilitet i ljudi koji čine PDP. Nas čudi kako se niko nije sjetio da u prethodnih nekoliko godina provjeri te takozvane navode o potencijalnim krivičnim prijavama jer je samo neprijavljivanje krivičnog djela činjenje krivičnog djela – izjavio je Borenović.

Dodik PDP-ovim članovima preporučuje da odgovore na ozbiljne prigovore o kriminalu i korupciji.

– Niko direktnije nije iznio optužbe i konkretnije na bilo koga u političkom životu Republike Srpske kao što smo ovo čuli. Da Borenović, odnosno vrh političke partije prima i traži 50.000 KM za svako mjesto – istakao je Dodik.

Čitajući u Skupštini Vučurevićeve optužbe na račun PDP-a, Dodik je podsjetio i da poslanički klub ove partije u Narodnoj skupštini nije jedinstven i da se uveliko razmišlja o formiranju nove političke stranke.

Autor: RTRS