Kandidat za gradonačelnika Prijedora Mladen Unijat kaže da se kandidovao iz želje da svoje znanje stečeno u realnom sektoru kao preduzetnik, sa 30 godina radnog iskustva, pokuša da prenese na dalji razvoj i rast grada na Sani.

On navodi da se za prijevremene izbore za gradonačelnika Prijedora kandidovao kao nezavisni kandidat.

– Želim ovim putem da demantujem gradske priče da iza mene stoji bilo koja politička opcija. Na ove izbore kandidujem se kao nezavisni kandidat, uz podršku dijela malih i srednjih preduzetnika iz našeg grada. Sugrađanima nudim dodatnu mogućnost izbora i moja namjera je da nezavisnu kandidaturu izvučem iz okvira prodaje i ustupanja glasova dobijenih na izborima kao i bilo koji drugi oblik manipulacije sa njima – poručuje on.

Unijat dodaje da će svoju platformu i način rada rado predstaviti sugrađanima u Zakonom predviđenom vremenu za vođenje kampanje, u kojoj će biti obuhvaćene sve oblasti koje su bitne za dalje unapređenje života u našem Gradu.

– Kampanju koju planiram voditi prije svega će biti fer i korektna prema ostalim učesnicima predstojećih izbora jer ih ne vidim kao neprijatelje nego kao saradnike na putu izgradnje boljeg i ljepšeg Prijedora – zaključuje Unijat.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Prijedora biće održani 12. decembra jer je 11. oktobra ostavku na ovu funkciju podnio Dalibor Pavlović (SNSD).

Za ove izbore Centralna izborna komisija BiH (CIK) je ovjerila učešće 16 političkih stranaka i nezavisnih kandidata.

Izvor: Srpskainfo