U dvorištu područne Osnovne škole ” Jovan Cvijić” u Donjoj Dragotinji danas je otvoreno još jedno dječije igralište u okviru akcije “Za srećno djetinjstvo” koje zajednički provode Grad Prijedor i prijedorski privrednici.

Ovo igralište opremila je Fabrika namještaja ” Javor” iz Prijedora.
Menadžer ovog privrednog društva Goran Šalabalija izjavio je da su se odazvali ovoj akciji grada i svojim učešćem se pridružili onim prijedorskim privrednicima koji su željeli da uljepšaju djetinjstvo svojim najmlađim sugrađanima.
Zamjenik gradonačelnika Žarko Kovačević , koji je prisustvovao ovoj događaju izjavio je da se da ovaj način pokazuje da Prijedor nije samo zona oko Patrije i šetališta.

” Igrališta pravimo i u ruralnim mjesnim zajednicama i nismo zaboravili ni područne škole i tako ćemo nastaviti i dalje”, rekao je Kovačević.
Vršilac dužnosti direktora OŠ ” Jovan Cvijić” Branka Šalabalija izjavila je novinarima da je ovo jedna jako lijepa akcija.
” To je akcija u kojoj prvenstveno pružamo radost djeci i ja sam kao čovjek i kao majka jako srećna i drago mi je što i područna odjeljenja nisu izostavljena i zaboravljena i nadam se da će tako biti i ubuduće”, kazala je Šalabalija.
Ona je dodala da u ovoj školi trenutno boravi 19 učenika uzrasta od prvog do petog razreda kao i da je u toku rekonstrukcija krova koju finansira Vlada Republike Srpske.

Izvor: prijedorgrad