Ekipa ATV našla je drvo koje mjesecima najavljuje gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković. Nalazi se u banjalučkom naselju Šargovac. Kako saznaje ATV, drvo je u dvorištu Đorđa Prole koji je glavni majstor. Prema našim informacijama, njegova kćerka Svjetlana Prole, inače arhitekta po struci, i savjetnik za drvo, zaposlena je u kabinetu gradonačelnika Stanivukovića.

Majstora nismo zatekli na adresi koju smo dobili, a i navodno porodično stablo je pokriveno najlonom, kako ga slučajni prolaznici ili namjernici ne bi mogli vidjeti prije zvaničnog predstavljanja.

Komšije pred kamere nisu htjele. Mimo kamere odmahuju rukom. Kažu ne interesuju ih lični obračuni i političke igrarije – radije bi asfaltni put do svojih kuća. Do tada, gradonačelnik se hvali da je on lično uz pomoć saradnika  dizajnirao drvo. Uskoro će ga kaže Stanivuković i zvanično predstaviti na Trgu Krajine. Hvali se da ga je investicija koštala 10.000 maraka i da je sve platio iz svog džepa.

Na pitanje koje su firme radile to drvo, Stanivuković odgovara: „Mislim da to nije sad u ovom trenutku važno.“

Gradonačelnik Stanivuković ne govori o tome da li je ispoštovao sve procedure i propise na koje se stalno poziva. Nije jasno ni da li oni koji prave drvo rade sve u skladu sa procedurama, i ne samo kad je drvo u pitanju.

Izvor: ATV