Gradski odbori Socijalističke partije Srpske (SPS) i Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) ostaju u koaliciji u Prijedoru, iako je SPS dio opozicije na republičkom nivou. Ovo je jasno nakon sjednice Glavnog odbora SPS-a koja je za vikend održana u Bijeljini.

Predsjednik GO SPS Prijedor Duško Miletić kaže da je na snazi stara odluka Glavnog odbora ove partije i da gradski i opštinski odbori odlučuju s kim će u koaliciju na lokalnom nivou.

-Ovo što se desilo u Prijedoru jesu promjene, ja sam dio tih promjena. Ono što je urađeno za ovih osam mjeseci je bolje nego za četiri godine prethodnog gradonačelnika- rekao je Miletić.

Predsjednik GO SNSD Prijedor Saša Bursać podsjeća da je SPS dio koalicije više od godinu dana.

-SPS je korektan partner, oni nemaju problema da idu sa nama, a ni mi da idemo sa njima i ja tu ne vidim nikakvih problema-ističe Bursać.

Predsjednik GO DNS Prijedor Goran Predojević poručuje da su u ovoj partiji  ispunili svoja očekivanja u vezi sa koalicijom.

-Ono što znam je da su  Gradski odbori DNS, SDS i PDP potpisali koaliciju za predstojeće izbore i nastupaćemo jedinstveno-zaključuje Predojević.

Izvor: kozarski