Dolaskom u Austriju i prepoznavanjem tijela svojih najmilijih, potvrđene su crne vijesti da su tri porodice iz BiH zavijene u crno pogibijom trojice mladića u teškoj saobraćajnoj nesreći u austrijskom gradu Gracu, saznaju „Novosti“.

Nastradali su Đorđe R. (22) iz Prnjavora, Boris B. (23) iz Prijedora i Faris S. (27), koji je državljanin Slovenije, ali je rodom iz Sarajeva.

Kako je „Novostima“ potvrđeno, porodice su se na poziv austrijeske policije i vlasti otišle u Austriji, radi prepoznavanja i zvanične identifikacije poginulih.

Prema podacima Profesionalne vatrogasne brigade Grac, tragedija se dogodila između subote i nedjelje oko 2:45 sati na Puntigamer mostu. Automobil, u kome su se nalazila trojica mladića, sletio je s ceste, probio barijeru te udario u srednji otok mosta i na kraju potonuo u vodu.

Prema pisanju austrijskih medija, jedno tijelo prilikom slijetanja u vodu ispalo je iz automobila.

-Policija je angažovala ronioce i riječne spasioce, ali se spasavanje zbog struje i položaja vozila pokazalo vrlo teškim. Prilikom izvlačenja vozila iz vode korištena je dizalica, a u automobilu su bila zarobljena dvojica mladića. Uslijedila je potraga za trećim mladićem, koji je bio ispao iz vozila-saopštili su austrijski mediji.

Ronioci su naknadno na području nesreće iz Mure tokom popodneva izvukli tijelo 27-godišnjeg državljanina BiH, koji je najvjerovatnije u nesreći bio izbačen iz automobila.

Zasad nisu poznate okolnosti pod kojima se desila ova tragedija, a policija istragom i uviđajem nastoji da utvrdi tačan uzrok.

Nakon izvršene identifikacije, ali i obdukcije i okončanja uviđaja, porodice će organizovati prevoz tijela iz Austrije i sahranu svojih nastradalih.

(Izvor/Foto: Novosti)