Iz dvorišta Đorđa Prole nestalo je porodično stablo. Drveta nema ni na Trgu iako je još u nedjelju Stanivuković najavio svečano otkrivanje i postavljanje. Nema ni odgovora savjetnice za drvo Svjetlane Prole zašto se drvo našlo u dvorištu njenog oca. Na telefonske pozive našeg novinara konačno se juče ipak javila.

Svjetlana Prole, savjetnica za drvo, arhitekta po struci, zaposlena u Gradskoj upravi, obećala je juče da će poslati pisanu izjavu u kojoj će sve objasniti. Onda je poručila da će to učiniti danas, pa ipak nije. U telefonskom razgovoru rekla je da trpi strašne pritiske, da njoj to sve ne treba, da zbog cijele situacije ima porodične probleme, te najavila i mogućnost da se oko svega oglasi i Gradska uprava, iako nije jasno zašto – s obzirom na to da se radi o privatnom projektu gradonačelnika.

Kako saznajemo, Prole je učestovala u izradi idejnog rješenja porodičnog stabla, u izradi samog drveta je učestvovala firma iz Federacije. Tvrdi Prole da je sve potreslo i da ne želi da ima veze sa politikom. I dalje ipak ne objašnjava svoj angažman u privatnom performansu gradonačelnika Stanivukovića, a zaposlena je u Gradskoj upravi.

Nakon što je ATV otkrila lokaciju na kojoj gradonačelnik čuva drvo, ali i to da je drvo sa iste misteriozno nestalo večeras, otkrivamo i da na Stanivukovićevom drvetu raste sve osim istine, a jedino što je evidentno je njegova opčinjenost porodicom Dodik. Tako na jednoj od grana drvetu piše da je FK Borac vlasništvo Vice Zeljkovića, sestrića Milorada Dodika.

Stanivuković bi trebalo da zna da klub nije u privatnom vlasništvu i da članovi klupske skupštine, njih 27, bira članove Upravnog odbora i predsjednika. Stanivukovića očigledno boli što je klub ponovo stigao u sam vrh bh. fudbala pa traži alibi za svoj nerad i sitne igre, poručuje Zeljković.

„FK Borac nije u vlasništvu Vice Zeljkovića, Draško stopirao sve, nema sluha za sport, to su sve sitne igre, nije se udostojio da primi Borac što dovoljno govori o njemu“, izjavio je Vico Zeljković, predsjednik Fudbalskog saveza BiH.

Gradonačelnik Draško Stanivuković drvo je iz svog džepa platio 10.000 maraka. Da li je za idejno rješenje finansijski nagrađena i savjetnica Prole i da li je na privatnom projektu radila u radno ili slobodno vrijeme i dalje je nepoznato.

Porodično stablo dugo je najavljivan performans gradonačelnika Stanivukovića, i još jedan u nizu koji se izjalovio.

Izvor: ATV