Ono što je važno za Republiku Srpsku nema i ne smije da ima stranački predznak, ocijenio je lider SNSD-a Milorad Dodik. Kaže da bi ono što ugrožava Srpsku trebalo svi da odbace i da stanu u jedan stroj. Da li će prihvatiti poziv vlasti za razgovore o pitanjima od vitalnog entitetskog interesa, SDS i PDP još nisu odlučili.

Ako se pitaju zamjenik predsjednika SDS-a Milan Radović i potpredsjednica PDP-a Јelena Trivić, onda na te sastanke ne treba ići.

Danas su iznijeli kritike na račun vlasti da nemaju odgovor na poskupljenja. Dodik im je odgovorio da mjere za zaštitu standarda građana već postoje.

Eneregetska kriza već je uzdrmala cijeli svijet. To se najviše vidi po poskupljenjima. Rast cijena nije zaobišao ni Republiku Srpsku. U SDS-u i PDP-u tvrde da postoji nekontrolisana inflacija, koja će, kako procjenjuju, osiromašiti građane u sljedećoj godini za jednu do dvije plate.

– Vlada nije donijela nijednu mjeru da se ograniči infacija i njeni efekti. Inflacija će osiromašiti građane za jednu do dvije prosječne plate u 2022. godini – rekao je Radović.

Dodik ih podsjeća da je talas poskupljenja zahvatio cijeli svijet. Za razliku od mnogo većih i ekonomski razvijenijih zemalja, Srpska se, kaže, redovno snabdijeva robom. Dobra vijest je da nema poskupljenja struje. Pokušava se stati u kraj i cijenama goriva.

– Pokušavamo da sa distributerima držimo cijene pod kontrolom. Čitav svijet poskupljuje struju, ali mi ne – istakao je Dodik.

Autor: RTRS