U akciji pojačane kontrole pješaka i biciklista policijski službenici Policijske uprave /PU/ Prijedor kontrolisali su 234 pješaka i 56 biciklista, a izdavanjem prekršajnih naloga sankcionisali 164 učesnika u saobraćaju iz ovih kategorije, saopšteno je iz ove uprave.
Najčešći evidentiran prekršaj je nekorišćenje svjetloodbojnog prsluka, dok je evidentirano pet prekršaja kretanja pješaka po kolovozu pod dejstvom alkohola.

Od početka godine na području PU Prijedor evidentirano je 13 saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali pješaci i 12 saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali biciklisti, gdje su smrtno stradali jedan pješak i dva biciklista.

“Imajući u vidu da je pred nama period loših vremenskih uslova i smanjene vidljivosti, PU Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, a poseban apel upućuje se pješacima i biciklistima da poštuju propisana pravila učestvovanja u saobraćaju i da prilikom kretanja na javnom putu u periodu smanjene vidljivosti koriste svjetloodbojne prsluke odnosno uređaje za osvjetljavanje bicikla”, navodi se u saopštenju.

Akciju pojačane kontrole pješaka i biciklista policijski službenici PU Prijedor realizovali su tokom oktobra.

Izvor: SRNA/kozarski