Predsjednik DNS, Nenad Nešić, rekao je da je zajednički kandidat DNS, SDS i PDP za gradonačelnika Prijedora dr Goran Predojević, predsjednik Gradskog odbora DNS.

Nešić je Predojevića predstavio kao “uglednog ljekara, poštovanog građanin Prijedora, čovjeka bez mrlje u profesionalnoj i političkoj karijeri”.

On je istakao da je do 12. decembra Predojević kandidat koalicije “Za naš Prijedor”, a od 13. gradonačelnik svih građana.

– Vjerujem u pobjedu dr Predojevića, pobjeda za Prijedor, za svakog građanina. Pobjeda Gorana Predojevića znači pobjeda stručnosti, odgovornosti, pristojnosti, normalnosti i prestanak svađa i podjela – rekao je Nešić.

Nešić je poručio da je poslata slika sloge, razumijevanja, međusobnog poštovanja i garant pobjede i neke nove, mnogo bolje klime u Prijedoru, ali i u cijeloj Republici Srpskoj.

Predsjednik SDS Mirko Šarović, rekao je da su tri opozicione stranke održale obećanje i imaju jednog zajedničkog kandidata za gradonačelnika Prijedora.

FOTO: DNS/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: DNS/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

– Mi u SDS vjerujemo da je dr Predojević najbolji mogući kandidat, sa svim referencama koje treba da ima čovjek koji vodi jedan veliki grad kao što je Prijedor. Dr Predojević nije samo kandidat naše tri stranke, nego kandidat građana Prijedora, koji će, uvjeren sam, prepoznati da je upravo on osoba koja će donijeti bolje sutra ovom gradu i izabrati ga za svog, narodnog gradonačelnika, kojem mogu da vjeruju. Poslije 12. decembra, tri najveća grada Republike Srpske, Banjaluka, Bijeljina i Prijedor,ć imaće tri mlada, sposobna gradonačelnika iz tri stranke naše koalicije – rekao je Šarović.

Formalno, iza dr Predojevića su stale tri političke partije, ali suštinski, iza njega stoji narod, ljudi koji žele da Prijedor bude slobodan, razvijen i grad u kojem će svi biti jednaki, kaže predsjednik PDP, Branislav Borenović.

– Iza nas na današnjem predstavljanju našeg kandidata ne stoje partijska obilježja, nego isključivo naša iskrena želja da dr Predojević u narednom periodu predvodi političku borbu iz koje će izaći kao pobjednik i gradonačelnik ovog divnog grada. Pobjeda dr Predojevića je važna za budućnost Prijedora, ali i za budućnost Republike Srpske i onaj najveći izazov koji nas čeka 2. oktobra sljedeće godine – da pobijedimo za Republiku Srpsku – rekao je Borenović, istakavši da iza kandidature Predojevića i koalicionog sporazuma stoji on, Predsjedništvo PDP i Gradski odbor PDP Prijedor “bez obzira na neistine koje pišu mediji koji su pod kontrolom režima”.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke i član Predsjedništva PDP, rekao je da je poznato da je Goran Predojević odličan doktor, odličan čovjek i da nema sumnje da će biti odličan gradonačelnik.

– Pozivam sve ljude ovdje u Prijedoru, koji cijene ono što smo uradili u Banjaluci – povećali prihode, borimo se protiv korupcije, suprotstavili se kriminalu, da podrže dr Predojevića za kojeg sam uvjeren da tako i mnogo bolje može da radi u Prijedoru. Ja sam ovdje da ga svim srcem podržim. Javno se obavezujem, kako to inače radim, da ću biti ovdje tokom kampanje, na svakom događaju nakon mog radnog vremena i podržavati našeg kandidata, a budućeg gradonačelnika. Prijedor je još jedna stepenica na koju ćemo zajedno zakoračiti u pobjedu, prije konačnog oslobođenja Republike Srpske naredne godine – istakao je Stanivuković.

Goran Predojević izjavio je da mu je čast biti kandidat ujedinjene narodne opozicije.

– Godine 2018. SNSD je u Prijedoru unio političku nestabilnost i zaustavio razvoj grada koji je bio jedan od najboljih lokalnih samouprava u ovom dijelu Evrope. Pozivam sugrađane da ne dozvole da stranačka disciplina pobijedi volju naroda. Kao ljekar imao sam više od 20.000 pacijenata. Kakav sam prema njima bio kao doktor biću prema sugrađanima kao gradonačelnik – dodao je Predojević.

On kaže da njega od sada do kraja mandata koji će osvojiti, ne zanima iz koje je čovjek stranke. Bilo da ima problem ili zna da ga riješi, vodiću se svojom zakletvom i pomagaće onima kojima je to potrebno, a poslove delegirati onima koji su za njega najbolji.

– Moj fokus biće vječna borba sa nezaposlenošću i privlačenje još investitora i rad sa postojećim kako bi zaposlili nove ljude, razvoj komunalne i putne infrastrukture uz stalni razgovor sa građanima gdje zajedno određujemo prioritete jer moj posao je da budem jedan od njih a ne nad njima, da u takvom otvorenom gradu programima Grada ubjedimo mlade da ovdje ostanu – rekao je Goran Predojević.

– Mi ovdje volimo Republiku Srpsku. Mi volimo Prijedor. Mi volimo naš narod. Zato od danas idemo u pobjedu nad onima koji nas dijele tako što ćemo građane u kampanji okupiti i spojiti oko nas. U ime tog naroda, u ime naše sloge, u ime boljeg života i za naš Prijedor. Zaklinjem se da neću stati i da ću pobjediti! – poručio je Predojević.

Izvor: Srpskainfo