Porodično stablo je na sigurnom uvjerava gradonačelnik, nakon što je misteriozno nestalo iz dvorišta Đorđa Prole. Privatni projekat vrijedan 10.000 maraka zapravo je njegov hobi u koji su uključeni i njegovi saradnici, konkretno savjetnica za drvo Svjetlana Prole koja je za to i dobila honorar iz džepa gradonačelnika.

I nije samo ona crtala drvo već i Stanivuković lično. Gradonačelnika je nakon što su se kamere ugasile najviše interesovalo kako je  ATV imala uvid u ono što piše na granama kao i to kako smo saznali za lokaciju na kojoj se nalazi drvo.

„Drvo još nije dobilo svoj konačan oblik. Ne znam da ste mogli vidjeti, ne znam… Ja znam da ste vi kao detektivi, pratite gdje se to drvo nalazi, stvarno mi je simpatično. Kada sam vidio članak, ismijao sam se“, rekao Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Gradonačelnik tvrdi da stoji iza svega što piše na drvetu. Da na njegovom drvetu raste sve osim istine otkrivamo i večeras. Još jedna grana drveta puca pod pritiskom neistinitih navoda, a tiče se firme „Alfa sekjuriti plus“ za koju Stanivuković tvrdi da je u vlasništvu porodice Dodik. Firma je vlasništvo Snežane Pajkić Jolović, supruge Milana Jolovića Legende, komandanta jedinice Vukovi sa Drine, koja se proslavila junačkom borbom u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

„Firma nije vlasništvo porodice Dodik, ja sam jedan od suvlansika firme. Firmu je osnovao moj suprug Milan Jolović Legenda, koji je bio komandant Vukova sa Drine i pripadnik Vojske Republike Srpske sa svojim drugovima i saborcima“,  pojašnjava Snežana Pajkić Jolović, vlasnik “Alfa sekjuriti plus”.

Jolovićeva je inače potpredsjednik Srpskog atletskog saveza, evropski prvak iz Splita 1991, dobitnik najvećih prizanja u aletici, kako u Srbiji tako u Evropi. „Ja razumijem da gospodin Staniovuković nije bio rođen u vrijeme kada sam ja harala i gradila svoje ime i svoju akerijeru u evropi, ali njegov otac se bavio atletikom i može da se upozna sa mojom karijerom. U slučaju da se sve ovo nastavi, iznošenje laži i insinuacija, mi ćemo biti primorani da zaštitu potražimo kod nadležnih organa“, kaže Pajkić Jolović.

U svakom slučaju, čini se da od dugo najavljenog otkrivanja kako ga je nazvao grandioznog drveta još nema ništa. A ono što smo do sada na drvetu otkrilu su samo – neistine.

Izvor: ATV