“Da li u ovom trenutku postoji neko ko u Gradskom odboru PDP-a misli drugačije? Vjerovatno postoji”, kaže Draško Stanivuković, komentarišući navode da PDP u Prijedoru ostaje u neformalnoj koaliciji sa SNSD-om.

“Da li u ovom trenutku postoji neko ko u tom odboru misli drugačije? Vjerovatno postoji. Da li je to prirodno? Jeste. Ono što sam čuo u diskusijama, bio je dio odbornika koji smatra da je možda Gradski odbor PDP-a ili SDS-a trebao da ima svog kandidata. Oni misle da bi tako osnažili organizaciju, a mi kažemo da je ovdje viši cilj u pitanju. Ja ću podržati kandidata DNS-a. DNS je zbirno, infrastrukturno snažniji nego PDP i SDS zajedno”, rekao je Stanivuković.

I dok iz PDP-a demantuju pisanje ATV o tome kako su lideri stranke i njihova ideja da podrže DNS-ovog kandidata za gradonačelnika, doživjeli debakl u Prijedoru, Stanivuković, iako obećava podršku, i ne zna kako se završila sjednica odbora.

“Ja sam bio vrlo kratko zbog drugih obaveza, nisam bio do kraja sjednice Gradskog odbora. Vjerujte da u ovom trenutku ne znam u kom pravcu je išao drugi dio sastanka. Ja sam iznio svoj jasan stav, da Gradski odbor PDP-a u Prijedoru treba da zdušno i svom energijom podrži kandidata kojeg je predložio DNS”, rekao je Stanivuković.

Oglasio se i predsjednik PDP-a Branislav Borenović te naveo da je “prijedorski Gradski odbor PDP-a potvrdio podršku koaliciji “Za naš Prijedor DNS-SDS-PDP” i zajednički nastup na prijevremenim izborima.

Podsjećamo, sinoć je u Prijedoru održana sjednica Gradskog odbora PDP-a na kojoj je kako naši izvori tvrde odlučeno da PDP ostaje u neformalnoj koaliciji sa SNSD-om.

Kako saznajemo od izvora iz PDP-a, sinoć su u Prijedor na sjednicu Opštinskog odbora došli prvaci ove partije, Branislav Borenović, Draško Stanivuković, Jelena Trivić, Mira Pekić, Perica Bundalo i Milanko Mihajlica te pokušali da ubijede Gradski odbor da podrži kandidata DNS-a za gradonačelnika Prijedora.

Kako nam je rečeno, nakon što su svi “ispričali svoju priču”, članovi odbora su se oštro usprotivili tome, te poručili da ostaju za saradnju sa SNSD-om, te da neće koaliciju sa DNS-om.

Naš izvor otkriva da kada je predsjednik PDP-a vidio “raspoloženje” za njegove ideje, brzo je odustao od plana, te poručio da je to samo “informacija”, te da se ne mora glasati.

Izvor ATV-a nam je rekao da je Draško Stanivuković ranije napustio sastanak (što je i sam Stanivuković potvrdio), a 45 od 47 članova odbora podržalo nastavak saradnje sa SNSD-om.

“Borenović ne smije ići protiv njih, a ne može ih izbaciti, jer je su složni, pa bi morao da izbaci kompletan odbor”, kaže naš izvor.

Izvor: ATV