Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac izjavio je da se predsjednik SDS-a Mirko Šarović ponaša kao gusak u magli, balansirajući u svojim izjavama između obaveza koje ima prema stranim nalogodavcima i očiglednih zahtjeva građana Republike Srpske da se prihvati poziv lidera SNSD-a Milorada Dodika da se jedinstvo političkih stranaka sačuva na temama koje su od suštinskog značaja za jačanje Republike Srpske i pozicije srpskog naroda u BiH i cijelom regionu.

– Svoj lični politički kukavičluk i podaništvo prema strancima Šarović pokušava da sakrije optužujući Dodika za navodne prevare građana Republike Srpske – rekao je Košarac Srni komentarišući izjave predsjednika SDS-a.

Prema riječima Košarca, upravo je Šarović taj koji svojim izjavama pokušava da prevari građane Republike Srpske, a posebno pristalice SDS-a, kojima se svakog dana sve manje sviđa kvislinška politika Mirka Šarovića i njegovih najbližih saradnika.

– U svim Šarovićevim izjavama nedostaje jasan stav o tome da li on lično i stranka koju predvodi podržavaju vraćanje nadležnosti koje su otete Republici Srpskoj ili se tome protive. To je stav koji Šarović i SDS duguju građanima Republike Srpske – poručio je Košarac.

Autor: SRNA/RTRS