Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da iz Republike Srpske se ne mogu čuti ratnohuškačke poruke, osim od rijetkih iz SDS-a, gotovo čitavog PDP-a i političkog Sarajeva.

Oni koji optužuju Srpsku za destabilizaciju, optužuju nas da vučemo agresivne poteze, samo pokušavaju da naprave atmosferu u kojoj će oni sačuvati ranije krađom ostvarene privilegije, da pokuaju da očuvaju na nivou BiH propise koji nisu ustavni. Zato nas optužuju za destabilizaciju, a oni to čine.

Iz Republike Srpske, osim od rijetkih iz SDS-a, i gotovo čitavog PDP nisu se mogle čuti ratnohuškaške poruke, a ogroman broj njih dolazi iz Sarajeva. Oni oteto pokušavaju sačuvati prijetnjama sankcijama, zaključio je Dodik.

“Sve se ovo čini da bi stvorili atmosferu u kojoj bi spriječili investicije na ovom prostoru i da se na taj način pokušava kreirati teška situacija u kojoj bi oni predlagali šta treba da se radi”, rekao je Dodik.

Tako oni “koji stabilizuju BiH”, imaju za cilj potpunu kontrolu i dominaciju Bošnjaka kao krajnji cilj njihovih angažmana.

Izvor: ATV