ПРИЈЕДОР, 3. НОВЕМБРА /СРНА/ - Градски одбор ДЕМОС-а у Приједору представио је вечерас чланству кандидата за градоначелника Слободана Јавора.

Gradski odbor DEMOS-a u Prijedoru predstavio je večeras članstvu kandidata za gradonačelnika Slobodana Javora kojeg je predložio koalicioni SNSD.
Predsjednik Gradskog odbora DEMOS-a Prijedor Zlatko Ritan potvrdio je da je večerašnja sjednica ovog odbora održana u funkciji priprema za predstojeće prijevremene izbore za gradonačelnika Prijedora.

“Shodno tome odlučivali smo o našoj podršci kandidatu jer smatramo da je to najvažnija funkcija u Gradskoj upravi i smatrali smo da kompletno članstvo treba da bude obaviješteno o predstojećim predizbornim aktivnostima”, rekao je Ritan novinarima.

On je istakao da je Javora za gradonačelnika predložio SNSD-a i da očekuje da će nakon promovisanja među svim koalicionim partnerima, to biti i ozvaničeno.

DEMOS u Gradskom odboru ima 35 članova, a pored njih večerašnjoj sjednici prisustvovali su članovi odbora žena i mladih.

Osim podrške kandidatu za gradonačelnika koalicije okupljene oko SNSD-a, tema večerašnjeg sastanka bila je aktuelna politička situacija u gradu Prijedoru.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Prijedora biće održani 12. decembra, nakon što je Dalibor Pavlović 11. oktobra podnio ostavku na ovu funkciju.

Izvor: SRNA/kozarski