MUP Republike Srpske tvrdi da su informacije koje su objavljene u tekstu Srpskainfo i “EuroBlica” pod naslovom “Iz policijskog depoa nestala auta, novac i duvan” lažne i zlonamjerne.

U reagovanju se navodi i kako, citiramo “novinar spekuliše u tekstu navodnim izvorom iz Policijske uprave Banjaluka tvrdeći kako je iz depozita u kojem se po nalogu sudova i tužilaštava čuvaju predmeti „ukradeno čak 26 automobila, više hiljada konvertibilnih maraka, nekoliko stotina kilograma duvana i dr“, što je netačno”.

Dodaju i da “novinar nema niti jedan komentar ijednog od nadležnih sudova i tružilaštva da potvrdi svoje teze, po čijem nalogu Ministastvo čuva predmete u ovom depozitu i koje obavještava o svemu što se odnosi na ovu problematiku”.

– U Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske nema nikakve afere „Depozit“. Kako smo već obavjestili novinara Ministarstvo je pokrenulo aktivnosti na preseljenju depozita koji je smješten u bivšoj kasarni „Sarica“, imajući u vidu da je navedeni objekat na toj lokaciji predat u vlasništvo opštine Laktaši. S tim u vezi, Ministarstvo je formiralo Komisiju za premještanje deponovanih stvari koja treba da utvrdi stanje depozita i isti preseli u poseban objekat Ministarstva za tu namjenu. O svemu navedenom obavješteni su nadležni sudovi i tužilaštvo po čijim nalozima se i čuvaju predmeti u depozitu- saopštili su iz MUP-a RS.

Dodaju kako je ministarstvo, odnosno osnovne organizacione jedinice MUP-a u periodu od 2012. godine prijavljivalo nadležnim pravosudnim organima bilo koju promjenu u stanju predmeta koje se čuvaju u depozitu, ali ni u jednom od ovih slučajeva ne radi se o nedostatku 26 vozila ili stotine kilograma duvana.

– Komisija još uvijek utvrđuje činjenično stanje i očekuje instrukcije nadležnih pravosudnih organa o daljem postupanju u vezi sa navedenim predmetima koji se nalaze u depozitu, bez kojih nije moguće postupati. Iznošenje ovako teških optužbi bez činjenica i dokaza je neprofesionalno, nekorektno i neobjektivno, jer i manipulacija fotografijom o lokaciji gdje se čuvaju predmeti u sudskom depozitu, jeste još jedna u nizu manipulacija za građane, što govori o subjektivnom pristupu pojedinca- naveli su iz MUP-a.

Izvor: Srpskainfo