Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i ambasador NR Kine u BiH Đi Ping uručili su danas donaciju zaštitne opreme Opštoj bolnici “Dr Mladen Stojanović” i Domu zdravlja u Prijedoru.

Riječ je o donaciji Komunističke partije Kine, koja je dopremila opremu SNSD-u a koju je ova stranka proslijedila zdravstvenim ustanovama u Prijedoru.

Donacija – 5.000 filter maski i 1.000 zaštitnih odijela ima za cilj suzbijanje širenja virusa korona i biće raspoređena Bolnici i Domu zdravlja.

Višković, koji je i potpredsjednik SNSD-a, ističe da je ova stranka odlučila da opremu donira Domu zdravlja i Bolnici u Prijedoru zbog trenutno pogoršane epidemiološke situacije kako u ovom gradu, tako i u Srpskoj.

Ambasador Kine naglašava da su sredstva protiv epidemije hitno sakupljena i dopremljena kao vid stranačke solidarnosti.

– Kina će bez rezrezervno podržati međunarodnu saradnju u borbi ptoziv epidemije i raditi na dostupnosti i pristupačnosti vakcine zemljama u razvoju – rekao je on.

Komunistička partija Kine spremna je da sa svim političkim strankama i političkim organizacijama nastavi davati veći doprinos u izgradnji društva, u cilju bolje budućnosti za čovječanstvo.

Autor: RT