Lider SNSD Milorad Dodik računa na veliki uspjeh svoje partije na predstojećim opštim izborima u BiH.

Vjerujemo u veliku pobjedu. U ovom trenutku moja partija ima podršku 35 posto birača da su danas izbori, to je moćna cifra, poslije Vučića to su najbolji rezultati na Balkanu, niko nema takve rezultate”, rekao je Dodik.

On smatra da imaju dobre kandidate za dvije važne funkcije, člana Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Srpske.

– Računam na veliki uspjeh. Moja procjena je da ćemo biti blizu toga da moja partija ima apsolutnu većinu u parlamentu Republike Srpske – izjavio je Dodik za Tanjug.

Dodik je naveo da opozicija u Republici Srpskoj pokušava da se konsoliduje ali im to baš i ne ide, ocijenivši da su pretjerali u tome što su pristali da budu podanici stranaca.

On je pojasnio da se to najbolje vidjelo kroz izjavu zamjenika pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijela Eskobara koji je rekao da je nazvao opoziciju i da su se s njim saglasili da napuste “jedinstven front Republike Srpske”, što znači da su se stavili u ulogu stranih, a ne interesa Srpske.

Na opasku da je na lokalnim izborima izgubio Banjaluku, Dodik je rekao da jeste djelimično, odnosno mjesto gradonačelnika ali da ima skupštinsku većinu.

– Taj gradonačelnik, ako hoće nešto da radi, mora da ima budžet a u zakonu piše da ga usvaja skupštinska većina – rekao je on.

Napomenuo je da su 12. decembra izbori za gradonačelnika u Prijedoru, pa da će tamo vidjeti omjer snaga između opozicije i njih, koji su na vlasti.

Autor: SRNA/Srpskainfo