Sud BiH nije nikakav sud već instrument agresije na Srbe u BiH da realzuje ratne ciljeve Bošnjaka iz devedesetih godina samo u novim okolnostima, smatra politički analitičar Dragomir Anđelković.

– Mi od takvih institucija i ne očekujemo pravdu. To su rakete i haubice koje imaju cilj uništavanja srpskog naroda drugim sredstvima – rekao je Anđelković Srni povodom odluke Apelacionog vijeća Suda BiH da poništi prvostepenu presudu nekadašnjem komandantu Trećeg korpusa tzv. Armije BiH Sakibu Mahmuljinu.

Prema njegovim riječima, odluka Suda BiH je još jedan dokaz da sarajevska politička elita i dalje vodi rat protiv Srba.

Anđelković je istakao da se za njih rat iz devedesetih, koji su izazvali svojom agresijom, i dalje se odvija samo drugim sredstvima, kao i da zločince na ovakav način nagrađuju.

– To što se ratni zločinci, koji su počinili strahovite zločine nad Srbima ne kažnjavaju već amnestiraju, jedna je vrsta poziva Bošnjacima da i u budućnosti vrše zločine nad Srbima – rekao je Anđelković i zaključio da je evidentno da cilj Bošnjaka ostaje unitarizacija BiH, a poslije potpuno etničko čišćenje.

Apelaciono vijeće Suda BiH poništilo je prvostepenu presudu nekadašnjem komandantu Trećeg korpusa takozvane Armije BiH Sakibu Mahmuljinu kojom je bio osuđen na 10 godina zatvora jer nije spriječio zločine koje su počinili pripadnici Odreda “El mudžahedin” na području Vozuće i Zavidovića.

Postupak se sada upućuje drugostepenom vijeću na dalje odlučivanje.

Autor: SRNA/ATV