Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je lider SDA Bakir Izetbegović poznat po tome da napada Republiku Srpsku čim ima unutrašnji problem i krizu u okviru bošnjačkog političkog tijela.

Cvijanović je istakla da Izetbegović ima mnogo problema na političkoj scenu u okviru Federacije BiH i bošnjačkog korpusa.

Komentarišući Izetbegovićeve navode o, kako kaže, nepostojanju izvornog Dejtona i teškom ekonomskom položaju Republike Srpske, Cvijanović je rekla da on priznaje i promoviše samo “onaj Dejton koji su oni zamislili da služi centralizaciji države”.

– Kada je riječ o Izetbegovićevim tvrdnjama da nema Dejtona, zašto su onda ljudi u Americi sankcionisali neke ljude zato što ne poštuju Dejton? Da li je to neka imaginacija, neki oblak Dejtona? Zašto se onda pozivate na Dejton i zašto nam kažete da ne možemo odustati od Dejtona? – naglasila je Cvijanović, gostujući u Pečatu.

Kada je potpisivan Dejtonski sporazum, kaže ona, niko nije rekao da “nije Dejton – Dejton” nego da će to postati tokom 20, 30 ili 50 godina.

– Da je tako rečeno niko ga ne bi ni potpisao, ne bi Republika Srpska bila u tome – naglasila je Cvijanović.

Autor: RTRS