Devetnaestogodišnji mladić, koji je teško povrijeđen u masovnoj tuči navijača “Veleža” i “Zrinjskog” u Mostaru, životno je ugrožen, potvrđeno je u Univerzitetskoj kliničkoj bolnici u Mostaru, gdje su hospitalizovana i dvojica policajaca.

Portparol mostarske bolnice Andrijana Pandža rekla je za portal Klix da je mladić čiji su inicijali E.P. (19) zadobio teške tjelesne povrede koje su trenutno opasne po život.

Mladiću je prva pomoć ukazana u Kantonalnoj bolnici “Doktor Safet Mujić” odakle je prebačen u Univerzitetsku bolnicu u Mostaru.

U mostarskoj bolnici su hospitalizovana i dva policijska službenika kojima se utvrđuje stepen povreda.

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) naveli su da se fizički obračun skoro pedesetak lica dogodio u 14.30 časova kod nekadašnjeg Hotela “Ero”.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova HNK LJudevit Marić potvrdio je da su se nepoznate osobe međusobno gađale pirotehnikom i kamenicama.

“Dvojica policijskih službenika zadobila su povrede neutvrđenog stepena i prebačena su na hospitalizaciju u SKB Mostar. Takođe, jedna mlađa muška osoba je zadobila teške tjelesne povrede”, naveli su iz MUP-a HNK.

Autor: SRNA/ATV