Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu do kraja novembra u Bosni i Hercegovini.

Bosni i Hercegovini do kraja radne sedmice biće pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u kotlinama i duž riječnih tokova u vjerovatna je slaba magla i niski oblaci.

Sredinom sedmice prognozira se i kiša, koja će prvo zahvatiti južna i jugozapadna područja, a zatim se proširiti i na ostale krajeve zemlje.

Nešto izraženije padavine moguće su na jugu Hercegovine gdje može biti i kraćih pljuskova. Djelimično smanjenje naoblake i blago povećanje temperature vazduha očekuje se od petka, prenosi Klix.

Više sunčanih intervala na jugu Hercegovine. Minimalne jutarnje temperature vazduha u naredna dva dana variraće od tri do osam stepeni, na jugu zemlje do 12. Najviše dnevne temperature između osam i 13 u Bosni do 18 stepeni u Hercegovini.

U periodu od 22. novembra do kraja mjeseca prema trenutnim prognoznim modelima preovladavat će pretežno oblačno s kišom i snijegom u unutrašnjosti i pljuskovima u Hercegovini. Više padavina moguće je od 25. novembra.

Minimalne temperature vazduha biće u rasponu od jedan i šest stepeni, na jugu do osam. Maksimalne dnevne temperature variraće između četiri i devet stepeni, na jugu do 12.

Izvor: Srpskainfo