Koalicija za borbu protiv djela počinjenih iz mržnje i predrasuda “Prva tolerancija” Prijedor obilježila je danas 16. novembar, Međunarodni dan tolerancije.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević je u ime Gradske urpave čestitao svim udruženjima koja se bave prevencijom mržnje i predrasuda.

“Grad Prijedor je grad ljudi koji možda o različitim temama imaju različito mišljenja, ali mislim da se sve bolje i bolje razumijemo”, rekao je Kovačević novinarima u Prijedoru.

Koordinator “Prve tolerancije” Stefan Jović podsjetio je da je ova mreža, koja trenutno okuplja 18 članica i aktivista, osnovana na današnji dan 2013. i da danas obilježava i Međunarodni dan tolerancije i godišnjicu postojanja i rada.

“Šaljemo poruku da je grad Prijedor tolerantan, zajedno, uz podršku OEBS-a, Gradske uprave, Policijske uprave, Centra za socijalni rad. Svi radimo na miru i suživotu u našem gradu i šaljemo poruku tolerancije”, izjavio je Jović.

Koaliciju “Prva tolerancija” u izradi akcionih planova prevencije krivičnih djela počinjenih iz mržnje i predrasuda koji usvaja Skupština grada predstavlja Azra Pašalić.

Izvor: prijedorgrad