Nije bilo ponosnijeg čovjeka od selektora fudbalske reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića Piksija poslije utakmice sa Portugalom u Lisabonu (1:2) kada su Orlovi na koljena bacili Kristijana Ronalda i plasirali se direktno na Svjetsko prvenstvo naredne godine.

Slavilo se ne samo na “Stadionu svjetlosti”, Srbi širom svijeta su proslavili neviđeni uspjeh, ali sa jednom osobom je Piksi podijelio radost najburnije. U pitanju je Miloš Drizić, veliki drug Dragana Stojkovića Piksija, čije prijateljstvo traje 40 godina!

Nakon pobjede, Dragan Stojković se okrenuo ka tribini gdje je popularni “Driza” sjedio i pokretima ruke u stilu izvođenja “krošea” pokazivao Piksiju da je razbio Portugal, dok mu je selektor uzvratio i pokazao na glavu, kako je mentalno dobro pripremio ekipu i da je ubijeđen bio u pobjedu Orlova.

Zanimljivo, Piksi i Drizić se poznaju praktično cijeli život, znaju se još iz Radničkog iz Niša, čije su ime proslavili širom svijeta, zbog čega je klub svojevremeno nosio naziv “Real sa Nišave”.

Takođe, u drugoj polovini osamdesetih igrali su zajedno i u Crvenoj Zvezdi.

To prijateljstvo, traje i dan danas.

Kako je slavlje dvojice prijatelja izgledalo, može se vidjeti na snimku.

Izvor: Kurir/ATV