Za šestoricu, od devet uhapšenih koji su pali u jučerašnjoj akciji “Transporter” Tužilaštvo BIH zatražilo je pritvor. Njih osam, zorom su predana u nadležnost Tužilaštva. Nakon što su saslušani, Tijana Stojanović je puštena da se brani sa slobode.

„Mjere pritvora biće predložene zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto“, rekao je Boris Grubešić, rekao je portparol Tužilaštva BIH

303 kilograma skanka vrijednog oko 1,2 miliona maraka policija je pronašla u okviru ove akcije. Privremeno su oduzeli i više skupocjenih automobila koje su koristili uhapšeni.

U okviru akcije Transporter MUP Republike Srpske traga za još jednim licem. Osumnjičeni, koji su juče uhapšeni, trerete se organizovani kriminal, neovlaštenu proizvodnju i promet droge. Juče su izvršeni su pretresi na više od 20 lokacija u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

Kako nezvanično saznajemo, traga se za Petrom Dukićem čiji je kombi pun droge policija sinoć pronašla nadomak Banjaluke. Devet osoba je uhapšeno, a među njima i Bojan Cvijetić bivši savjetnik SDS-ovog Dragana Mektića i policijski službenik Mladen Milovanović koji je već suspendovan. Uhapšeni su i Aleksandar Nikolić, Saša Rađević, Ivan Jurić, Tijana Stojanović, Dragan Kresojević, Radislav Tešić i Igor Knežević.

Nastavak je ovo akcije iz jula mjeseca. I tada je hapšen policijski službenik Milovanović kada je pao Miloš Božović koji se dovodi u vezu sa škaljarskim klanom.

Izvor: ATV