Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su okviru operativne akcije kodnog naziva “Transporter” pronašli i oduzeli 303 kilograma opojne droge skank, a privremeno je oduzeto više skupocjenih putničkih motornih vozila.

– Osam od devet lica koja su lišena slobode u ovoj akciji, sprovedeno je danas u ranim jutarnjim časovima u Tužilaštvo BiH. Za jednim licem se još traga – saopšteno je iz MUP-a Srpske.

U akciji “Transporter” izvršeni su pretresi na više od 20 lokacija u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

– Ova grupa se sumnjiči da je počinila krivična djela organizovanog kriminal, a u vezi sa neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga – dodaje se u saopštenju.

Zaplijenjena droga Skank (Foto: RTRS)

Zaplijenjena droga Skank (Foto: RTRS)

U akciji “Transporter” učestvuju pripadnici SIPA-e i kantonalni MUP-ovi Sarajevo i Tuzla, te policijski službenici Uprave krimriminalističke policije, Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije, te policijskih uprava Banjaluka, Prijedor, Gradiška i Istočno Sarajevo, dok se sve aktivnosti sprovode po naredbama Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Autor: RTRS