Marković je kazao da je „zabrinut zbog netolerancije koju je Radonjić iskazao prema lideru partije albanske nacionalne manjine u Crnoj Gori

Poslanik Demokratske partije socijalista Duško Marković osudio je govor mržnje koji je funkcioner Elektroprivrede Crne Gore i član Demokratskog fronta Radomir Radonjić, uputio poslaniku Genciju Nimanbeguu.

Marković je kazao da je „zabrinut zbog netolerancije koju je Radonjić iskazao prema lideru partije albanske nacionalne manjine u Crnoj Gori.

“Ovakav postupak prema našem kolegi poslaniku morao bi da zabrine svakoga u aktuelnoj vlasti, jer su oni najodgovorniji za stanje u društvu. Poručujem im da suštinski, a ne samo deklarativno, suzbiju i eliminišu poruke koje narušavaju multietnički i građanski sklad u Crnoj Gori”, naveo je Marković na Tviteru.

Podsjećamo, premijer Marković je ranije sa Cetinju poručio da će trpjeti sveštenike Srpske pravoslavne crkve do 30. avgusta, nakon čega će otvoriti granice i vratiti ih njihovim kućama jer nemaju utemeljenja u Crnoj Gori.

Marković je uoči parlamentarnih izbora 30. avgusta prošle godine poručivao da se „odlučuje o odbrani Crne Gore koja je napadnuta od iste nacionalne politike koja je Crnu Goru poništila 1918. godine“.

„Srpska pravoslavna crkva i njeni sveštenici će se vratiti u manastire i crkve. Neće ih biti više u političkim povorkama. Neće ih biti za mikrofonom gdje proklinju naše očeve, naše đedove, nas same i našu djecu. To se nigdje u svijetu ne radi u XXI vijeku. Nažalost to se u Crnoj Gori radi. I to ćemo istrpjeti do 30. avgusta. Nakon toga to se više neće tolerisati. Zakon i pravni poredak će jednako važiti kako za nas tako i za Amfilohija i za Backovića i za sve druge. A one koji proklinju Crnu Goru i žele da je sahrane otvorićemo granice jer nemaju ovdje utemeljenja i vratićemo ih njihovim kućama odakle su došli. Neka uređuju na takav način njihove domove, njihovu zemlju, a Crnu Goru će prepustiti nama koji je volimo i koji je poštujemo“ – kazao je  Marković.

Ipak, Markovićeve prijetnje u prepoznatljivom stilu Udbe, nisu spriječile narod Crne Gore da DPS režim pošalje u prošlost.

Izvor: in4S