U Rudar Prijedoru su se dobro odmorili tokom reprezentativne pauze, pa puni samopouzdanja dolaze na Gradski stadion i „krajiški derbi“ protiv Borca (nedjelja, 15 časova).

Prijedorčani imaju velikih problema pred ovaj meč. Poznato je da će duel propustiti Santos i Serdej Dojčinović zbog kartona, a u timu imaju još nekoliko povrijeđenih i bolesnih igrača, pa će trener Marko Tešić imati težak zadatak oko sastavljanja tima. Ipak, dobar rad i serija od tri meča bez poraza donose optimizam.

– Istina je da imamo dosta problema, zbog kartona još dva igrača su nam bolesna i teško da će nastupiti. Imamo mali roster pred gostovanje kod šampiona, ali nećemo se predavati, vjerujemo u sebe, očekujemo dobru igru i pozitivan rezultat. Nama je ova pauza dobro došla da se ekipa oporavi od šoka protiv Željezničara gdje smo primili gol u finišu i ostali bez pobjede. Moram to napomenuti da je atmosfera stvarno odlična, stvarno nikad nisam radio sa boljim igračima i ljudima, vrhunski su profesionalci. Imamo seriju teških utakmica, tri neriješena rezultata su sasvim solidan učinak, izvukli smo bodove, ali ostaje i žal jer smo u mečevima mogli i do sva tri boda. Banjaluka je uvijek izazov, krajiški derbi donosi posebnu draž i nadam se dobroj utakmici – rekao je trener Tešić.

Stefan Gavranović ističe da je ekipa kvalitetno radila.

– Očekuje nas krajiški derbi sigurno da će biti tvrda i neizvjesna utakmica do kraja, dobro smo radili i analizirali protivnika i idemo po pozitivan rezultat – optimista je igrač.

Izvor: Srpskainfo