Visoki savjet gradonačelnika – najnoviji je projekat Draška Stanivukovića. Pohvalio se gradonačelnik da je još jednom okupio stručnjake iz različitih oblasti. O najnovijem Savjetu je bio spreman govoriti nadugačko i naširoko, a o novoj sistematizaciji u gradskoj upravi, koju je uveliko najavio, ni riječ. U kampanji je obećavao manje savjetnika i ukidanje koordinatorskih mjesta, a sada danima izbjegava odgovor na naše pitanje.

“Gradonačelniče jeste li ukinuli koordinatore i smanjili broj savjetnika u gradskoj upravi?”, pitali smo gradonačelnika.

“Nema, nećemo sada čekaju gosti. Da, ja mislim da, evo hvala vam na tom”, odgovorio je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, na naše pitanje.

Članovi najnovijeg Stanivukovićevog Visokog savjeta, njih trinaestoro, neće naplaćivati svoj rad, a savjet će vremenom dobijati i nove članove. Još nije poznato o čemu će ga savjetovati, ali gradonačelnik priznaje da sam ne može.

“Zaista srećan i počastvovan što su ovi ljudi odlučili da pomognu Banjaluci, da pomognu lično meni”, kaže Stanivuković.

Na pitanje novinara ATV-a  da li imaju već sad neke ideje, Dejan Savić, selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, odgovara: “Mislim da sam već sa određenim ljudima dao neke ideje, onda ćemo da vidimo nekad u maju, odnosno junu mjesecu da li će biti realizovane pre svega što se tiče školskog sporta”, “Šta ste konkretno predložili?”, “Čućete!”

Apsurd je što Banjaluka nema načelnike odjeljenja, a ima savjet gradonačelnika, i to visoki. Po svemu sudeći, Stanivukoviću su oni potrebniji, iako ni dosad formirani timovi nisu pokazali rezultate. Možda će nakon silnih savjeta Banjaluka biti čistija, bez lišća i rupa po ulicama i manje polomljenih saobraćajnih znakova.

Izvor: ATV