Ništa od sastanka opozicije Republike Srpske. Navodno je lider SDS-a imao drugih obaveza. Barem je tako rekao Nenadu Nešiću, koji je svim liderima opozicije poslao pozivnicu.

“Predsjednik SDS-a gospodin Šarović ima neodložne obaveze i nije u stanju da prisustvuje, tj. da bude u Banjaluci. Sastanak će biti u narednim danima. -Je li vjerujete gospodinu Šaroviću kad Vam je to rekao?- Ja gospodinu Šaroviću vjerujem. Nemam nikakav razlog da mu ne vjerujem. Ukoliko nije tačno to što on priča, to nije moj problem. To je problem gospodina Šarovića”, rekao je Nenad Nešić, predsjednik DNS-a.

Ko je veći, bolji, i jači. Odmjeravanje snaga u opozicionom bloku nikako da prestane. Da li je poziv odbio zato što je stigao sa adrese DNS-a, Šarović odgovara u diplomatskom tonu. Ali ipak ne krije, ko u opoziciji kosi, a ko vodu nosi.

“Ne može nametnuti na bilo koji način. Jer mi smo u opoziciji, da kažem, u nekom savezu, ravnopravni. Ali zna se pozicija na neki način prije svega, Srpske demokratske stranke koja je najjača stranka u opozicijonom bloku”, rekao je Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

SDS, PDP i DNS okupio je zato Johan Satler. Međutim, pozivnice nije bilo i za SPS. Novopečeni opzicionari zato imaju objašnjenje. Ili utjehu.

“SPS nema politički uticaj, odnosno svoje predstavnike u Parlamentarsnoj skupštini BiH  tako da mi nismo dobili poziv za taj sastanak”, rekao je Goran Selak, predsjednik SPS-a.

SPS nema politički uticaj, odnosno svoje predstavnike  u Parlamentarsnoj skupštini BiH  tako da mi nismo dobili poziv za taj sastanak.

“Podsjetio bih i njega i javnost da je SNSD uporno pozivao sve političke aktere u Srpskoj na razgovor, ali kako je javnost mogla vidjeti i SDS i PDP su odbijali takvu mogućnost do sada. Nemamo nikakav problem da inicijatori tog susreta budu partije iz opozicije, jer pitanje koje je na stolu, a to je budućnost Republike Srpske, nije pitanje o kojem treba da bude podjela na vlast i opoziciju u Srpskoj”, rekao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

“Ovo je jedno od pitanja oko koga treba da se objedinimo i ne treba da neka dnevno-politička pitanja, neslaganja, animoziteti, frustracije ili bilo šta drugo osujeti neki plodonosan rad koji bi trebalo da bude zajednički”, rekla je Željka Cvijanović, potpredsjednik SNSD-a,

Jedinstva bi moglo da bude, tek onda kada ga bude i u opozicionom bloku. Dok pokušavaju da uvjere javnost da ono što jeste, nije – daleko od očiju javnosti znaju ko je krivac za raskol. Pojedini visokopozicionirani opozicionari, izdajnika u svojim redovima vide u Mirku Šaroviću.

Izvor: ATV