Predsjednik prištinske skupštine Glauf Konjufca zaprijetio je raskidom ugovora privatniku koji pruža usluge u skupštinskom bifeu zato što poslanicima služi srpska pića.

Razlog za to je zahtjev poslanika Alijanse za budućnost Kosova Beke Beriše da se iz skupštinskog bifea uklone pića proizvedena u centralnoj Srbiji, prenose beogradski mediji.

Beriša je danas u parlament unio flašu pića iz bifea, donio ga do mjesta na kojima sjede Konjufca i predsjednik privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti i od njih zatražio da se svi srpski proizvodi uklone iz skupštinskog bifea.

Šef kabineta Glaufa Konjufce potom je zaprijetio privatniku koji drži bife da će Skupština raskinuti ugovor sa njim ukoliko iz ponude odmah ne izbaci srpska pića bez obzira na to što taj privatnik pruža usluge parlamentu već 15 godina.

Novi udar na srpske proizvode najavila je juče ministar industrije, preduzetništva i trgovine u vladi privremenih prištinskih institucija Rozeta Hajdari, poručivši da postoji mogućnost uvođenja mjera protiv konditorskih proizvoda iz centralne Srbije zbog “zaštite lokalnih proizvođača od uvoza”.

Izvor: ATV