Nedjelja donosi krajiški derbi, Borac i Rudar Prijedor odmeriće snage u Banjaluci, a bez obzira na to koji je tim u kakvom položaju dueli ova dva kluba donose tenzije i uzbuđenja.

Da prijedorski tim trenutno igra osam fudbalera koji su ranije nosili crveno-plave boje, a to su: Kenan Topolović, Ilija Danilović, Predrag Zekanović, Bojan Burazor, Aleksandar Radulović, Ajdin Redžić, Demir Jakupović i Klarismario Rodrigez Santos, kao i šef stručnog štaba Marko Tešić koji je kao fudbaler ponikao na banjalučkom Gradskom stadionu, igrao je i za prvi tim, kom je i prvi trenerski posao takođe je imao u klubu iz Platonove ulice.

Pored njega prve fudbalske korake u Borcu su napravili Radulović i Zekanović.

– Kada su u pitanju emocije nije isto igrati protiv Borca ili neke druge ekipe. Proveo sam mnogo godina u klubu iz Platonove, doživeo sam mnogo lepih trenutaka, ali svi mi moramo da budemo profesionalci i radimo svoj posao najbolje što možemo bez obzira na dres koji nosimo. U ovom trenutku sam član Rudar Prijedora, zahvalan sam ovom klubu i u svakoj utakmici dajem maksimum, pa će tako da bude i u nedelju na banjalučkom Gradskom stadionu – rekao je Zekanović.

Iza “rudara” su tri vezana meča u kom su remizirali, a već pet utakmica nemaju premijerligašku pobjedu.

– Zaista je šteta što nismo savladali Velež i Željezničar kod kuće, a igrali smo dobro i praktično smo u tim susretima izgubili po dva boda. To je fudbal, negde će nam se vratiti, da li protiv Borca u nedelju ili na nekom drugom meču videćemo – dodao je Zekanović.

Izvor: Srpskainfo