U noći s petka na subotu izbila je masovna tuča u centru Posušja, tačnije u ugostiteljskom objektu Viva, gdje je jedna osoba zadobila teže tjelesne povrede, prelom noge i potres mozga, dok je nekoliko osoba lakše povrijeđeno.

Iako su se stanovnici koji žive u blizini objekta već godinama žalili na preglasnu glazbu i buku u kasnim satima te podnosili pismene i usmene prijave policiji i ostalim opštinskim službama, ništa se nije promijenilo po tom pitanju i njihovim prijavama, piše lokalni portal “Otpor Media”.

Nakon što je telefonski stigla prijava u PU Posušje oko 00:50 sati da je došlo do tuče u lounge baru Viva, te da ima povrijeđenih pripadnici PU Posušje su izašli na mjesto događaja i zatekli veliki broj gostiju ispred bara, na putu.

“Nered je već prestao, a glavni izazivači su pobjegli. Brzom razmjenom informacija i ophođenjem na terenu te iz izjava sudionika došli su do informacije o kome se radi”, rekli su iz MUP-a ZHK.

Riječ je o trojici braće koja su se udaljili vozilom mercedes imotskih registarskih oznaka, dok je teško povrijeđen vlasnik kafića.

Nedugo zatim, nešto malo iza 01:00 sati, granični policajci na GP Osoje su kontrolisali i izdvojili mercedes u kojem zatečene dvije osobe za kojima se tragalo. Spomenutu braću M.G (1991.) i R.G ( 1993.) su zadržali do dolaska pripadnika PU Posušje koji su nakon dolaska utvrdili identitet njih dvojice, dok trećeg nisu pronašli u vozilu.

Izvor: ATV