Kostadin Vasić, član predsjedništva Ujedinjene Srpske, na današnjoj sjednici govorio je o planovima Ujedinjene Srpske za predstojeće republičke izbore.

Tom prilikom je izjavio da, vršeći analize anketa i raspoloženja u društvu, rejting Ujedinjene Srpske i njenih lidera raste, te da bi, shodno tome, Ujedinjena Srpska trebala imati svog kandidata ili za predsjednika Republike Srpske, ili za člana Predsjedništva BiH.

Tom prilikom Vasić je naglasio da Ujedinjena Srpska može da predloži kandidata sa postojećim političkim iskustvom ili kandidata koji do sad nije bio političar. U prvom slučaju, Ujedinjena Srpska je predložila svog predsjednika, Nenada Stevandića, a kao van političkog kandidata, stav radne grupe Ujedinjene Srpske je da bi to trebao biti nezavisni zajednički kandidat Darko Mladić, sin Ratka Mladića, kao osoba koja bi svojim iskustvom i harizmom  mogla da integriše najveći broj birača.

FOTO: UJEDINJENA SRPSKA
FOTO: UJEDINJENA SRPSKA

Predsjednik Ujedinjene Srpske, Nenad Stevandić, za Srpskainfo je rekao da je ponosan na to što Ujedinjena Srpska ima takvu organizaciju da se može baviti ozbiljnim poslovima, te da mu je to najvažnije.

– O tome što sam predložen, ne trebam ja govoriti. Meni je važnije da mi dobro stojimo i da možemo da koncipiramo ekonomske reforme, političke programe, nacionalne strategije… – istakao je Stevandić.

Dodao je da je prijedlog Darka Mladića kao kandidata pokazatelj da je Ujedinjena Srpska okupila ozbiljne ljude koji se bave analitikom i koji su postavili takvu ravan da bi postojali i kandidati koji nisu vezani za političke partije, a mogu da integrišu veliki broj birača.

Izvor: Srpskainfo