Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Prijedoru da je sa odgovornim ljudima u ovom gradu razgovarao o više projekata koji se realizuju i koji se planiraju, ističući da to nisu jedini projekti i da sve što se radi, radi se na dobrobit građana.

“Doći u lokalnu zajednicu kao što je Prijedor i vidjeti da postoji briga o infrastrukturi, veoma sam ponasan na ovo što se radi ovdje”, rekao je Dodik novinarima u Prijedoru nakon obilaska radova na rekonstrukciji Ulice majora Milana Tepića.
On je podsjetio da je Vlada Republike Srpske prije dvije sedmice odobrila tri miliona maraka da se podrže infrastrukturni projekti u ovom gradu.

“Ja sam danas tu da zajedno sa svojim saradnicima sagledam stepen, što kažu vojnici, gotovosti i da u tom pogledu podržimo i evntualno otklonimo neke moguće zastoje. Zadovoljan sam ovim”, istakao je Dodik.
On je naveo da je bilo riječi o rekonstrukciji bolnice koja će se započeti iduće godine, koja će se planirati u budžetu i raditi u dinamici kako je to moguće.
“Pričali smo ovdje da se riješi i problem ribnjaka Saničani tako što bi Vlada Republike Srpske – i ja sam se s time složio, preuzela stečajni postupak i time riješila dugogodišnji problem tog ribnjaka. Pričali smo o otvorenim problemima vezano za status RŽR-a LJubija i činjenicu da su kroz podjelu dobiti oni dobili neki novac i imam namjeru da podržim orijentaciju u kojoj bi se sav taj novac trošio ovdje u gradu Prijedoru”, naglasio je Dodik.
Time bi se, prema njegovim riječima, riješilo nekoliko problema.
“Jedan od osnovnih je to da se izgradi jedan najsavremeniji vrtić koji bi ovdje koristio za djecu ovog grada i to je nešto što apsolutno mislim da će biti gotovo u idućoj godini odnosno biće riješeno finansiranje. Ako tome dodate aktivnosti auto-puta i projekte odbrane od velikih voda, apsolutno mislim da je Prijedor veliko gradilište i da je Gradska uprava u ovom sastavu, i vjerujem i ova koja će doći poslije ovoga, apsolutno na fonu i saradnje sa strukturama Vlade Republike Srpske”, poručio je Dodik.
On je dodao da će Osnovna škola “Petar Kočić” biti uključena u projekat energetske efikasnosti.
Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove grada Dragoslav Kabić rekao je da je u Ulici majora Milana Tepića do sada izvršena rekonstrukcija kompletne komunalne infrastrukture i da je pri kraju priprema terena za asfaltiranje i izgradnju saobraćajnice.
“Ovaj projekat je vrijednosti više od 800.000 KM. Sredstva su obezbijeđena gradskim budžetom i negdje do 5. decembra ćemo završiti sve radove i ova ulica će biti puštena u rad”, naveo je Kabić.
On je podsjetio da je projekat usklađen sa idejnim rješenjem rekonstrukcije gradskog stadiona i izgradnjom pomoćnog terena na gradskom stadionu tako da će se uokviriti jedan ambijent koji će sigurno uljepšati ovaj dio grada i omogućiti normalnu komunikaciju.
“Više neće biti problema sa odvodom oborinskih voda i omogućićemo pristup novoizgrađenom pomoćnom terenu gradskog stadiona”, dodao je Kabić.
Radenko Crnogorac, direktor “Prijedorputeva” koji izvode radove, reako je da su radovi u završnoj fazi i da se priprema tamponski sloj za izradu asfalta.
“Mi očekujemo, ako nas vrijeme posluži, u drugoj polovini ove sedmice da pristupimo asfaltiranju i onda nam ostaje uređenje trotoara i svih površina koje su naslonjene na ovu saobraćajnicu, tako da početkkom decembra očekujemo svečano otvaranje i puštanje saobraćajnice u rad na zadovoljstvo svih građana koji svakodnevno koriste ovu saobraćajnicu i parking u ovoj ulici za svakodnevne poslove”, naveo je Crnogorac.
On je dodao da Prijedor ima dosta saobraćajnica, da ih je dosta zapušteno i da se nada da je ovo početak rekonstrukcije svih ozbiljnih saobraćajnica u Prijedoru.
Ugovor s izvođačem radova Gradska uprava potpisala je 23. avgusta, a radovi su počeli 6. septembra.

Izvor: prijedorgrad