Lider SDA Bakir Izetbegović obratio se okupljenim članovima i simpatizerima njegove stranke na tribini pod nazivom “Jedna si jedina”.

Govoreći o posljednjoj posjeti dijaspori, Izetbegović je rekao da je osjetio jednu novu energiju i da u dijaspori leži snaga koja je u mogućnosti promijeniti paradigmu u BiH glasajući za probosanske stranke u entitetu Republika Srpska.

“Vidim da su zainteresovani da učestvuju u jednoj utakmici u kojoj ćemo mi, ako Bog da, poraziti ove koji probleme u BiH. Jedan inat se budi, nešto vrlo dobro i pozitivno što će donijeti promjene”, izjavio je Izetbegović.

Izetbegović je rekao da je imao niz sastanaka sa predstavnicima međunarodne zajednice, te je ocijenio da neki od njih pokušavaju ići linijom manjeg otpora.

“Hoće li im to poći za rukom? Neće! Ja sam u ovome dugo. Sve sam prošao. Posljednja stvar koju bih dopustio je da ja budem upamćem i da vi budete upamćeni kao neko ko je nešto popustio. Mi imamo legalitet i legitimitet, imamo civilizirani svijet uz sebe, imamo Dejtonski mirovni ugovor. Sve ja na našoj strani”, izjavio je Izetbegović.

Izvor: ATV