“Cijela ova strategija se suočila sa jednim nepremostivim problemom – procjena je da Beograd neće nijemo posmatrati, niti prepustiti sudbinu srpskog naroda sitnim političkim mešetarima koji se rukovode najsebičnijim interesima ličnog bogaćenja, kroz izdaju srpskih nacionalnih interesa u zavjeri sa sarajevskim kriminalcima i ratnim zločincima”.

Opozicija u Republici Srpskoj je ubijeđena da će sigurno osvojiti vlast na krilima varljive američke podrške i zahvaljujući saradnji sa obavještajno-kriminalnim podzemljem Sarajeva, zbog čega su između opozicionih političara u Banja Luci već započeli ozbiljni sukobi oko podjele nepostojećih funkcija.

Tako je napravljen zakulisni dogovor između Milana Radovića, potpredsjednika Srpske demokratske stranke (SDS) i Jelene Trivić, potpredsjednice Partije demokratskog progresa (PDP), da on bude premijer, a ona predsjednica Republike Srpske, te su jedno drugom valjda i svečano čestitali i počeli da se oslovljavaju ovim tako željenim titulama.

Smatrajući da će opoziciju u Republici Srpskoj na vlast instalirati Amerikanci uz zdušnu podršku anti-srpskih krugova iz Sarajeva, Radović i Trivićka vide najveću prepreku za svoje nerealne ambicije u Drašku Stanivukoviću, gradonačelniku Banja Luke, koji je patentirao jeftini populizam kao efikasan recept za “bildovanje” svog rejtinga. Nepoznato je da li su na seminarima zapadnih ambasada u Sarajevu, njihove stranke imale lekcije iz morala, ali je to posebna tema za razmatranje.

Iz tog razloga, Radović već izvjesno vrijeme prikriveno finanasira kampanju javnog “blaćenja” Stanivukovića, koji možda i nije zaslužio bolje od svojih političkih kvazi-saveznika.

Cijela ova strategija se suočila sa jednim nepremostivim problemom – procjena je da Beograd neće nijemo posmatrati, niti prepustiti sudbinu srpskog naroda sitnim političkim mešetarima koji se rukovode najsebičnijim interesima ličnog bogaćenja, kroz izdaju srpskih nacionalnih interesa u zaveri sa sarajevskim kriminalcima i ratnim zločincima.

Zbog toga je navodno Radović zasnovao blisku saradnju sa opozicionim organizacijama u Srbiji, sa kojima je uz inostrano sponzorstvo sklopio tajkunsko-politički pakt, a što će uskoro izaći na vidjelo.

Izvor: Nacionalist