Posmatrajući Harisa Silajdžića kako bez imalo stida fabrikuje informacije na CNN, podsjetilo me je na tragična dešavanja prošlosti, kad su identična dva aktera obmanjivali svjetsku javnost, poručio je Siniša Vidović, zamjenik predsjednika Ujedinjene Srpske.

Kakav podli pokušaj dešava se i danas, kad Silajdžić ponovo poziva strane trupe da intervenišu i i “srede” krizu koju su njegovi sunarodnjaci izazvali – poručuje Vidović.

On dodaje da Silajdžiću nije palo na pamet da spomene kako se bošnjački političari mirno šetaju Banjalukom i Beogradom, a da se nije ni korak unaprijed desio kad je u pitanju kažnjavanje onih koji su u Srebrenici pokušali atentat na Aleksandra Vučića.

– Licimjerju nema kraja, jer nisu ni Srbija, ni Rusija, pa ni Dodik krivi što u Federaciji nema ni dva odsto srpskog stanovništva, a opet gore navedeni faktori nekako maltretiraju region. “Zaboravlja” Silajdžić da to maltretiranje od strane Srbije uključuje donaciju vakcina, finansiranje izgradnji fabrika, bolnica i auto puteva – dodaje Vidović.

Zamjenik predsjednika US je poručio da je Silajdžić emocionalna sirotinja i da pokazuje koliko je nazadna bošnjačka politika koja po ko zna koji put poziva na okupaciju i intervencionizam.

– Takvi ljudi ne znaju šta je domovina i šta je nacionalnost, jer su i jednog i drugog spremni tako lako da se odreknu. Silajdžić može samo da kuka na CNN, ali Republika Srpska će nadživjeti njega i njegove krvoločne ideje – zaključuje Vidović.

Izvor: Srpskainfo