Kandidat SNSD-a i sedam politički partija za gradonačelnika Prijedora Slobodan Javor rekao je da je velika čast i privilegija biti kandidat za gradonačelnika, a ujedno još veća obaveza i odgovornost prema građanima i ljudima koji su ga predložili i podržali.

Javor je na početku današnje kampanje u Prijedoru za izbor gradonačelnika zahvalio predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku i kompletnom Gradskom odboru SNSD-a i svim koalicionim partnerima za veliko ukazano povjerenje.

“Vjerujte da mi ta podrška mnogo znači i želim da poručim našim građanima da sagledaju sliku prethodnih 16 godina kakav je grad bio, kako je funkconisao i šta je DNS ostavio iza sebe, da pogledaju ovih 10 mjeseci i sagledaju ko je vodio jednu zdravu i odgovornu politiku prema svim našim građanima”, izjavio je Javor novinarima.

On je istakao da je SNSD sa svojim koalicionim partnerima opredijeljen za zdravu i odgovornu politiku, što su, kako je rekao, dokazali i u prethodnih 10 mjeseci zahvaljujući odličnoj saradnji sa Vladom Republike Srpske, te su započeli i završili mnoge projekte u gradu.

Za povjerenje Prijedorčana na prijevremenim izborima za gradonačelnika 12. decembra takmiči se jedna koalicija, osam političkih partija i pet nezavisnih kandidata.

U centralni birački spisak upisano je 86.329 građana s pravom glasa.

Autor: SRNA/ATV