Ogorčeni mještani Dragočaja nakon što su njihovo naselje pogodile poplave pitaju gdje su čitavog ljeta bili bageri civilne zaštite, pošto su oni zaduženi za čišćenje kanala kao i za uređenje prostora oko rijeka, rječica i potoka u Banjaluci.

Umjesto se bave ovim poslovima, bageri su po naredbi Draška Stanivukovića bili parkirani isped bašte ugostiteljskog objekta “Kajak” gdje su služili kao još jedan od performansa gradonačelnika.

Podsjećamo da je policija ranije podnijela izvještaj Okružnom javnom Tužilaštvu protiv Draška Stanivukovića, gradonačelnika Banjaluke, zbog bagera ispred “Kajaka”.

Prilikom angažovanja pomenutih radnih mašina angažovani su radnici koji nisu osposobljeni za upravljanje takvim tipom radnih mašina, te je na taj način mogla nastupiti teža povreda prava drugog ili veća imovinska šteta, navedeno je u izvještaju.

“Sutra mi je rođendan, ovo je pravi poklon”, rekao je Stanivuković kada su po njegovoj naredbi dva bagera civilne zastite parkirana ispred “Kajak terase”.

Dovođenje dva bagera za 21 radni dan, osam sati dnevno, košta 26.880 KM mjesečno, s obzirom da je jedan radni sat 80 KM. Toliko je koštao gradonačelnikov hir građane Banjaluke.

Danas su u banjalučkom naselju Dragočaj poplavljena mnoga dvorišta, a voda prijeti da uđe u pomoćne objekte. Mještani kažu da iz civilne zaštite niko nije reagovao, iako su ih zvali.

Inače, čišćenje šahtova i odvoda koji služe za odvodnju oborinskih voda sa saobraćajnica u gradskom području je obaveza Grada.

Ovo pitanje je građanima važno pošto često dolazi do zaplavljivanja dvorišta i kuća zbog začepljenih odvodnih kanala.

Podsjećamo da su u periodu prethodne gradske vlasti da bi uštedjeli, a da bi iskoristili svoje resurse, bageri Civilne zaštite čistili kanale u Mjesnim zajednicama gdje su se najčešće pojavljivali problemi kao naprimjer u Priječanima, Debeljacima, Motikama itd.

Izvor: ATV